| 2 porcje | |
| Składniki | |
| 2-3 szt. | marchew |
| 2-3 szt. | pietruszka korzenna |
| 1 szt. | seler mały (lub1/4 dużego) |
| 1 szt. | czerwona papryka |
| 2-3 szt. | ogórki kiszone |
| sos musztardowy, natka pietruszki, ulubione przyprawy | |
| Sposób przygotowania | |
| umyte marchewki, piertuszki i seler gotujemy "w mundurkach" -bez obierania. Gotujemy je al'dente wyciągamy na talerz i studzimy. Następnie obieramy i kroimy w kostkę | |
| Dorzucamy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i ogórki kiszone. | |
| Wszystko mieszamy z pieprzem i ulubionymi przyprawami | |
| Uwaga na sól. Sos musztardowy i ogórki kiszone zaostrzają smak | |
| Przed podaniem mieszamy z sosem musztardowym | |
| Sos musztardowy | |
| 2-3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 10% - 12% wymieszać z 2-3 łyżeczkami musztardy (należy rozrobić w osobnym naczyniu tak, aby konsystencja była dość ścisła) | |
| Ten typ sałatki można podać do obiadu, zarówno do mięs, jak i do ryby |

Gotowe. Smacznego!

