Sałatka jajecznie selerowa

2 porcje
Składniki
2 szt.jajka gotowane na twardo
5-6 listków (lub więcej)sałata lodowa
1-2 szt.papryka czerwona
3-4 szt.pomidorki suszone z zalewy
zielona cebulka
kilkaoliwki
1 słoiczekseler w wiórkach w zalewie
przyprawy
2-3 łyżkiolej lniany
Sposób przyrządzania:
Rozdrobnioną sałatę układamy na dnie naczynia
na sałacie układamy odsączony seler
następnie kładziemy (jako kolejną warstwę) pokrojoną w cząstki paprykę
jajka kroimy "w ósemki", układamy na wierzchu
całość posypujemy posiekaną zieloną cebulką, ozdabiamy oliwkami i posiekanymi odsączonymi pomidorami.
Na koniec posypujemy przyprawami i polewamy olejem lnianym

Gotowe. Smacznego!

Surówki i sałatki