2 porcje | |
Składniki: | |
wg upodobania | sałata (lodowa, masłowa lub mix sałat) |
1-2 szt. | papryka czerwona |
1 opakowanie | serek mozzarella |
dowolnie | pomidorki cherry |
dowolnie | cebula dymka - zielone pędy |
dowolnie | biała rzodkiew |
przyprawa do sałatek, oliwki zielone, pieprz | |
2-3 łyżki | olej lniany |
Sposób przygotowania: | |
Liście sałaty rozdrobnić (ręcznie) i równomiernie ułożyć na talerzu (lub salaterce) | |
paprykę kroimy na cząstki i kładziemy na sałacie | |
rzodkiew kroimy w niewielkie słupki i układamy na papryce | |
pomidorki cherry kroimy w ćwiartki i układamy na wierzchu wraz z pokrojoną w półplasterki mozzarellą | |
całość posypujemy przyprawą do sałatek, posiekaną zieloną cebulką, ozdabiamy oliwkami, polewamy olejem lnianym. | |
Gotowe. Smacznego!