| 2 porcje | |
| Składniki: | |
| wg upodobania | sałata (lodowa, masłowa lub mix sałat) |
| 1-2 szt. | papryka czerwona |
| 1 opakowanie | serek mozzarella |
| dowolnie | pomidorki cherry |
| dowolnie | cebula dymka - zielone pędy |
| dowolnie | biała rzodkiew |
| przyprawa do sałatek, oliwki zielone, pieprz | |
| 2-3 łyżki | olej lniany |
| Sposób przygotowania: | |
| Liście sałaty rozdrobnić (ręcznie) i równomiernie ułożyć na talerzu (lub salaterce) | |
| paprykę kroimy na cząstki i kładziemy na sałacie | |
| rzodkiew kroimy w niewielkie słupki i układamy na papryce | |
| pomidorki cherry kroimy w ćwiartki i układamy na wierzchu wraz z pokrojoną w półplasterki mozzarellą | |
| całość posypujemy przyprawą do sałatek, posiekaną zieloną cebulką, ozdabiamy oliwkami, polewamy olejem lnianym. | |

Gotowe. Smacznego!

