| 2 porcje | |
| Składniki | |
| 1 opakowanie | dowolna sałata mix (z rukolą, roszponką itp.) |
| 1 opakowanie | ser twardy - typu feta light (lub dowolny pleśniowy) |
| wg uznania | oliwki zielone w zalewie |
| 1-2 szt. | pomidory (mogą być pomidory suszone, w zalewie) |
| 1-2 łyżeczki | słonecznik łuskany |
| wg upodobań | dowolne przyprawy np. grubo mielony pieprz, ziołowa przyprawa do sałatek, czosnek niedźwiedzi itp |
| 2-3 łyżki | olej lniany |
| Sposób przyrządzania: | |
| Rozdrobnioną sałatę układamy na dnie naczynia | |
| pokrojone w ćwiartki pomidory układamy równomiernie na sałacie, dodajemy słonecznik; całość mieszamy |
|
| na wierzchu układamy pokrojony w kostkę ser | |
| dodajemy sporo oliwek | |
| całość posypujemy przyprawami | |
| przed podaniem polewamy olejem lnianym |
Sałatkę możemy podać na kolację z grzankami lub tostami z ciemnego pieczywa.
Smacznego!

Surówki i sałatki

